Nu med fruktpress!

För några år sedan, när det var ett väldigt bra äppelår, började jag drömma om att skaffa en äppelpress. Kunna göra egen must och kanske till och med egen cider.

Fast jag konstaterade att en egen press förstås kostade en massa pengar. Och det är trots allt ganska få tillfällen per säsong man använder pressen – antar jag, i alla fall när det handlar om husbehov. En äppelpress (eller fruktpress) borde alltså vara en ypperlig sak att skaffa tillsammans med ytterligare några personer. Gemensamt ägande.

Fast jag hittade aldrig några andra som ville skaffa tillsammans. Och så rann det hela ut i sanden, som ju många saker gör. Man kan inte och hinner inte engagera sig i allt som verkar kul, typ. Och visst, varje år i samband med äppelsäsongen har jag googlat pressar och tänkt att man ju borde ta sig samman och komma till skott eller kanske önska sig i fyrtioårspresent eller nåt…

Så idag var jag inne på Jem&fixs webbsida för att kolla efter något annat – och så fick jag syn på att de i sitt annonsblad hade en fruktpress av klassiskt snitt i ganska liten storlek. För 700 spänn! Och eftersom vi ändå var i Ystad på eftermiddagen kollade jag hur den verkade, och den verkade helt okej :-)

Så… nu har vi köpt en press.

Fruktpress

Bild lånad från www.bygma.dk
Bilden föreställer precis en sådan press vi köpt: en Green>it från Millarco på 12 liter.

One response to “Nu med fruktpress!

  1. Pingback: Första test med äppelpress | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *