Glasögon för herrar

Jag var ju slutligen hos optiker häromveckan.

Synundersökning är i sig själv ett elände (det har jag skrivit om förr). Dessutom ska man ju välja glasögonbågar – hitta något man trivs med och kan gå med varje dag. För min del innebär det något enkelt och inte alltför påtagligt.

Hos den här optikern – en i kedjan Specsavers – var alla glasögonbågar uppdelade på Man, Kvinna, samt Barn.

Jag konstaterade väldigt snabbt att alla de bågar jag var intresserad av, och alla de som påminde om de bågar jag brukar välja, fanns under ”Man”.

Och jag tycker det är bedrövligt. Visst, jag lyckas ta mig över den mentala tröskeln och irritationen och bestämma mig för att det är skitsamma om jag tar glasögon från Man eller från Kvinna. Men jag tänker att det förmodligen finns massor med människor som aldrig ens skulle tänka tanken att börja titta på glasögonbågarna på fel avdelning. Och ytterligare en del som skulle stå och vela men kanske inte våga välja bågar för fel kön.

Vad är över huvud taget vitsen med att köna glasögon? Jag förstår verkligen inte alls.

Nå, om ett par dagar ska jag hämta ut mina glasögon. Med mansbågar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *