Golv med komplikationer

Mitt i allt annat har vi idag gjutit golv i orangeriet.

Tidigare i veckan kollade vi att brockan (brukblandaren) funkade. (Brockan lånade vi av en granne när vi gjöt golvet i andra uthuset för sex år sedan, och sedan tyckte grannen att den lika gärna kunde stå kvar hos oss.) Och den funkade fortfarande.

Tidigare i veckan beställde vi också hem bruk från en lokal leverantör och fick levererat hem igår. För att vara på den säkra sidan hade vi tagit till med väldigt gott mått, så att det verkligen skulle räcka och bra mycket mer därtill. Och därför också köpt en storsäck och resten i småsäck, så att inte det som blev över skulle bli förstört.

Idag skulle det gjutas, med hjälp av svärföräldrarna.

Brockan var hyfsat snäll till att börja med. Sedan blev den gammal och trött och sliten och hoppade över kuggar i kugghjulet. Halvvägs igenom arbetet fick vi övergå till att handblanda bruket.

Och den väl tilltagna brukmängden räckte inte. Så älsklingen fick åka och köpa fyra extra säckar innan det sista byggvarustället i Ystad stängde vid fyra.

Dessutom kom det en omgång av regn och hagel som snarast skulle ha varit en snöstorm om det inte vore för att det var för varmt för det.

Men nu är bruket blandat och utkladdad. Med lite tur blir det ett golv av det.

One response to “Golv med komplikationer

  1. Pingback: Jag vill berätta om myror | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *