Saker man måste ta ställning till

Jag vill inte börja jobba nu. Jag har inte fokus. Och jag vill finnas här hemma i nuläget – för att det är saker som ska fixas i närområdet, praktiska saker inför begravning och sånt, och för att jag vill kunna låta barnen komma hem från skolan vi behov eller att jag ska kunna hämta tidigare och så där.

Jag vill inte behöva börja jobba innan begravningen nästa vecka. Jag tror inte jag är kapabel att fokusera vettigt på ”världsliga ting” innan dess.

Men man kan ju inte bara vara hemma. På jobbet har man tydligen rätt till ”max tio dagar” betald ledighet i samband med dödsfall, begravning och bouppteckning. Men det är just max tio dagar – och varje dag måste motiveras utifrån vad det faktiskt finns praktiskt behov av. Eftersom jag redan anmält den enda arbetsdag jag satt och ”vakade” som närståendepenning så verkar det alltså tveksamt om det går att räkna någon dag alls som ”i samband med dödsfall”. Och allting verkar lagom luddigt och konstruerat för att det inte riktigt ska gå att få några klara besked. Men det hade uppenbarligen gett fler dagar om jag hade behövt resa iväg till den döende anhöriga personen (för restid ger också ledighet i sammanhanget) och om jag inte hade sökt om närståendepenning… Och så är det viktigt att det är rättvist, och skulle jag få ut någon dag extra av de där max tio utan att det tydligt kan motiveras så är det tydligen orättvist mot andra anställda?

Så om jag nu inte klarar att jobba så måste jag helt enkelt komma fram till hur jag löser det. I grunden handlar det väl om jag mår så dåligt att jag kan vara sjukskriven, eller om jagf måste plocka flex och semester. Ja, och så kan arbetsgivaren tydligen godkänna obetald ledighet. Som om det skulle kännas som ett alternativ i nuläget, när jag ändå går och funderar över hur ekonomin ska funka framöver :P

Och ska jag ringa vårdcentralen om en eventuell sjukskrivning så behöver jag väl liksom veta hur det går ihop sig med arbetsgivarens luddiga förutsättningar ovan.

Sa jag att jag har lite svårt att ta beslut och ta ställning och komma fram till saker i nuläget?

2 responses to “Saker man måste ta ställning till

  1. Pingback: När systemen krockar | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *