Folks märkliga uppfattning om sommar

Folk klagar på sommaren. På det dåliga vädret. På att det är för kallt. ”Hur gör man för att reklamera sommaren?” frågar de. ”Vart tog sommaren vägen?”

Jag fattar inte vad de menar. I början av sommaren var det skitvarmt ganska länge. Det har varit torrt under en lång period. Sedan har det regnat en hel del och åskat en del. Och nu är det lite ”mellanväder”: dagar med växlande molninghet och ganska normala sommartemperaturer. Jag har gått i ganska kort klänning och inget på benen de allra flesta dagar i minst en månad.

En normal svensk sommar innebär inte 25-30 grader och ihållande solsken i tre månader i sträck. Och det ska vi vara tacksamma för.

Jag uppfattar det som en ganska genomsnittlig sommar, med en blandning av allt. Det har jag ingen statistik på, nej. Och förmodligen är sanningen att medeltemperaturen ligger över det som räknas som normalt, för så är det liksom numera på grund av klimatförändringarna.

Så jag vet inte riktigt vad det är folk vill reklamera – eller var de fått sina förväntningar ifrån.

One response to “Folks märkliga uppfattning om sommar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *