Om du var här

Om du var här skulle jag prata med dig om gastankarna i bilen och infon i displayen om hur långt man kan köra på den gas som finns kvar i tanken. För förr var det ju alltid så att den där siffran ökade låt säga de första två tre milen man körde efter tankning. Om den till exempel hamnade på 360 km när bilen när nytankad, så kunde den mycket väl krypa upp till 400 km efter några mils körning, innan den började minska (vilket ju är vad den rimligen ska göra).

Numera så är det tvärtom. Den visar ett alldeles löjligt högt värde när den är nytankad, en sträcka jag inser att den tankade gasen aldrig nånsin kommer att räcka till. Och sedan sjunker det ganska snabbt i början, innan det liksom mer stabiliserar sig.

Min gissning är att det måste hänga samman med när några av tankarna byttes före jul på grund av rost. Fast jag har inte lagt märke till det förrän efter att du dog. Men tiden mellan jul och att du dog… var ju inte precis en tid när jag hade möjlighet att fundera över alla sådana saker. Det var liksom tillräckligt med annat att oroa sig över.

Och alltså, det här är ju inget jag oroar mig över. Det är en observation. Något jag har noterat. Något jag skulle ha pratat med dig om. Sådana där vardagssaker.

Och det är liksom ingen idé att prata med någon annan om det. För att det ska vara lönt att diskutera det här måste man ju ha kört bilen mycket och länge och tankat den en massa gånger och så. Det är liksom bara du och jag som har det.

2 responses to “Om du var här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *