Verandastatus: Behöver murningshjälp

I torsdags målade jag grönt på två fönster. Det innebär att åtta av de tio fönstren har fått en strykning grönt på ena sidan. De återstående två måste först kittas. Jag hade tänkt att jag kanske skulle gjort det idag, men jag har inte hunnit – jag har skördat potatis och vitlök, förvällt bönor, hängt och tagit in och vikt tvätt, och småplockat med diverse. (Och ändå är det skitigt och eländigt och stökigt här. Jag hinner inte med!)

Det som oroar och besvärar mig nu är att jag behöver komma igång med murning av lecablocksdelen av verandan. Alltså den nedre delen, under fönstren. Det är vid det här laget gjutet en jämn yta ovanpå grundstenarna, tack vare goda vänners hjälp. Och lecablock m.m. finns hemma sedan länge. Men på grund av omständigheter man inte råder över kan inte de som skulle hjälpa mig igång med murandet bistå i detta. Och jag känner liksom inte att det är något jag reder på egen hand – det är sådant jag aldrig gjort förr.

Det bekymrar mig. Det känns som att det vore bra att komma igång med det nu. Man vet aldrig när hösten slår till på riktigt :-/ Men jag vet inte vem jag ska fråga eller be om hjälp.

Ja, jag kunde försöka få fatt i en hantverkare. Vad är oddsen för att lyckas få fatt i någon som kan komma rusande och göra jobbet nu? Med material som redan är inköpt?

Det är fullt tillräckligt i nuläget att jag inte hinner med de saker jag borde och som är saker jag behärskar. Men saker jag inte behärskar, saker jag inte har kontroll över, men som jag likväl måste fixa – sånt tar kål på mig :-(

3 responses to “Verandastatus: Behöver murningshjälp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *