I morse dog Francis

Ja, i Reign alltså.

Och att han skulle dö synnerligen ung har jag ju vetat sedan jag googlade info om huvudpersonerna i samband med att jag såg första avsnittet. Och med hjälp av imdb:s info om hur många avsnitt Toby Regbo är med i hade jag ju räknat ut ungefär när han skulle dö.

Men ändå. I morse dog Francis.

Och sedan flera avsnitt tillbaka är det ju egentligen det som varit i fokus. Vetskapen om att han är dödligt sjuk, döende, kommer att dö ifrån sin fru. Smärtan i att veta att man ska förlora, förlora den man älskar mest i hela världen och ville dela resten av livet med. Översyn av praktiska detaljer kring vad som händer sedan. Känslan av att vilja suga ut så mycket det går av den tid som finns kvar även när man inte vet hur lång den är.

Så väldigt mycket igenkänning. Så väldigt mycket smärta.

Och ja, jag har kommit att bli väldigt förtjust i de här karaktärerna. Inte bara för att Toby Regbo är snygg :-) Men jag gillar karaktärernas komplexitet. Och jag gillar hur Mary liksom ställer om från vanlig människa till befallande drottning, med enorm pondus. (Och jag gillar Adelaide Kanes röst. Så väldigt karaktäristisk, så inte alls flicksöt :-) )

Nu är Francis död. Mary har skrikit ut sin smärta. Och jag antar att ännu mer fokus framöver kommer att ligga på konflikten mellan Mary och Elizabeth. Och Elizabeth är ärligt talat den ointressantaste av huvudkaraktärerna…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *