Dagens fisk

Tina ett block vit fisk såpass att det går att dela upp i ”riktiga” fiskdelar.

Häll (kallpressad raps)olja i botten på en ugnsform som är så stor att fisken precis får plats. Lägg i (bred ut) fisken. Stoppa i ugnen, 230 grader.

Smält en klick smör. Mortla ungefär två fullkornsskorpor och lite grovsalt (i omgångar) och rör i smöret. Tillsätt nån msk pressad lime. Ta ut fisken, bred på skorpdegen, in i ugnen igen. Totalt 25 min i ugnen.

Skär en gul och en röd paprika i fyrkantiga bitar. Smält smör och rapsolja i tjockbottnad gryta.  I med paprikan. Skär en schalottenlök grovt (i med den). Pressa i fyra vitlöksklyftor. Salta. Puttra under lock.

Servera med ris (gärna råris).

(Äldste sonen åt så att han nästan mådde illa.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *