Julkorv 2013

Idag har vi gjort korv. Eländigt nog hittade jag inte anteckningarna från ifjol, så vi fick titta på äldre anteckningar.

En styck vildsvinsstek 1238 g, skuren i bitar och halvfrusen, mald 2 ggr på det grova + 2 ggr på det fina (halva priset för sista dagen-kött, sedan infryst)

Oxfärs från Bokeslundsgården, ganska grovmalen 860 g, mald tillsammans med vildsvinsköttet de 2 sista ggr

ca 1 kg späck, mald på det fina 1 gg

ca 7 hg kall kokt potatis, mald på det fina 1 gg

5,5 dl buljong på potatisvatten + köttbuljongtärning

ca 1 l 3% mjölk, direkt från mjölkpaketet

1 msk hel vitpeppar, finmortlad

3 msk hel kryddpeppar, finmortlad

1 msk koriander, malen

1½ msk ingefära, malen

1 tsk kryddnejlika, malen

1½ msk salt

Arbeta massan ca 20-25 minuter, stoppa i korvskinn, och så vidare…

Vi har provkokt korv till lunch. Den smakade bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *