Önskade presenter

Det är knepigt det här med presenter till när barnen ska på kalas. Ofta famlar man helt i blindo, med någon vag uppgift om vad födelsedagsbarnet önskar eller gillar, och så ska man hitta på nåt försnuftigt i rimlig prisnivå, hälso- och miljömässigt okej och så vidare – utan att det tar en massa tid. Hopplöst.

Men häromsistens när tioåringen skulle på fest var det lite annorlunda. Först frågade tioåringen födelsedagsbarnets mamma och fick något svar om att hon önskade sig bland annat pyssel. Men sen frågade han födelsedagsbarnet själv. Och hon önskade sig tyg.

Tyg? Vad för tyg? Ja, det framgick inte.

Men om det nu var så att hon gillade att pyssla, så kunde det ju vara rimligt att anta att hon faktiskt ville ha blandade roliga tyger att pyssla med. Så det var vad vi fixade: ett paket blandade roliga tygslattar från tygskåpet. Låtsaskohud, guldpaljett, svart ylletyg och andra märkliga restbitar. Sånt där som man själv skulle tycka var skitkul att få. Sånt där som finns en del blandade resurser av här. Sånt där som inte kostar nåt för att det redan finns hemma, men som samtidigt är ett enormt värdefullt, både för att det faktiskt skulle kosta en del om det köptes nytt och för att det är värdefullt att ha för dem som gillar sånt.

Och… jag vet ju inte hur presentmottagaren reagerade. Jag har bara den mycket knapphändiga info man får av en tioåring när man frågar sånt. Men jag har i alla fall inte fått några klagomål framförda ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *