Improviserade paprikabiffar

Det fanns potatismosrester som behövde ätas upp, och eftersom mina försök till potatisbullar brukar bli ganska misslyckade, tänkte jag att potatismoset får vara just potatismos – och då behövdes ju något att servera till. Skafferiet erbjöd en burk färdigkokta stora vita bönor, och jag tänkte ”bönbiffar”. Men biffar på vita bönor ihop med potatismos kändes minst sagt färglöst. Då kom jag på att det ju fanns röd paprika hemma också. Och då blev det så här:

Skär en tredjedels gul lök och en röd paprika i mindre bitar. Mixa i matberedaren. Pressa ner 2 vitlöksklyftor, häll i en burk stora vita bönor (utan spad), mixa mer. I med ett ägg och fem msk mjöl, mixa mer. Smaksätt med salt och peppar.

Stek biffarna i smör.

Smeten blev ganska lös, men fungerade väldigt snällt och bra att steka biffar av, faktiskt,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *