När lite för snabbt blir helt odrägligt

Apropå det här med röster och så…

Jag skrev ju för ett bra tag sedan om att det i princip inte går att se något av Robin of Sherwood på youtube, eftersom det förstås är bortplockat av rättighetsskäl. (Undantaget är några korta scener samt en oändlig mängd fanvideos med annan musik till – vilket enligt min uppfattning är totalt meningslöst, för då är ju alla röster och originalljud borta.)

I alla fall, för ett tag sedan (några veckor sedan?) noterade jag att någon hade startat ett nytt konto och hade börjat ladda upp avsnitten av första säsongen av Robin of Sherwood – fast under namnet Robin of Sherwoode. Ett avsnitt i taget, med ett antal dagar emellan.

Dock var det en sak som var väldigt märklig: avsnitten var enligt youtubes angivelser 41-42 minuter långa. Och nu har jag visserligen inte tagit tid på hur långa avsnitten egentligen är, men ca 50 minuter skulle jag säga. (De räknas som entimmesavsnitt med plats för reklam.)

Men jo, visst stämde det. Satte man igång något av dessa avsnitt på youtube var det väldigt uppenbart att det gick lite lite för snabbt. Så där cirka tjugo procent för snabbt, antar jag. Speedat. Stressat. Det kan ju tyckas ganska lite, men det funkade verkligen inte för mig, vare sig vad gällde ljud eller bild. Så totalt fel.

Idag noterade jag i alla fall att rättighetsletarna måste ha hittat kontot, för kanalen var stängd. Likasåbra det :-)

(Och som sagt var, jag har alltsammans på DVD.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *