Det blev födelsedag och midsommar

Ja, det blev det.

Fast födelsedagen inleddes på lite småjobbigt sätt. Fem över tolv, när den 19:e nyss hade börjat och jag befann mig någonstans på väg mellan vaken och sovande, reste sig sexåringen ur sängen som en kanon. Jag tog honom ner till toa, insåg att han var genomblöt och fick duscha honom, gick tillbaka upp till sängen och konstaterade att det var en stor blöt fläck med cirka 60 centimeters diameter mitt i dubbelsängen, och förstås med täcken och sånt också nedblötta. Med huset fullt (nåja) av översovande ville jag inte rusa runt och störa och väcka folk för att plocka fram lakan och annat. Men vi behövde ha någonstans att sova… så det fick bli den lilla bäddsoffan som sexåringen tidigare haft som säng och som numera står i allrummet. Jag hittade en filt och ett täcka (utan lakan dock), och så fick vi krypa ner där lite på slump. Han somnade om som en stock, men jag som ju blivit störd precis i insomningsskedet låg vaken länge… Men när make, barn, föräldrar och svägerska kom och grattade på morgonen var det rätt smidigt att ligga i allrummet så alla fick plats runtom ;-)

Nå. Födelsedag.

Det kom massor med trevliga människor. Vi hade massor med god mat. Vi trängde ihop oss inomhus, vid bord i vardagsrum, matrum och hall, för vädret ute innebar småskurar på förmiddagen, kraftigare skurar på eftermiddagen och ganska kallt.

Elvaåringen gnällde över hur tråkigt han hade, trots flera jämnåriga på plats, ända tills jag gav upp och lät honom sitta vid datorn-

Sexåringen var ovanligt klängig och mammig, som att det liksom inte funkade att det var så många andra som pratade med mig. Dock inte så att det var ett jättestort problem.

Jag hade vanliga värdinnekänningar: Har nu alla trevligt, vem borde jag sitta och prata med, springa och fixa med ditten och datten och svårt att helt slappna av.

Mina föräldrar slet som djur med att hålla efter disk och greja i köket. (TACK igen!)

Och älsklingen… Älsklingen mådde bra! Älsklingen var med, roddade med bord och dukning och undanflyttande av saker och diverse praktiska grejer. Älsklingen åt av alla möjliga konstiga saker utan att må dåligt eller få ont. Älsklingen pratade och umgicks med vänner och hade trevligt. Älsklingen var liksom alldeles sig själv och mådde bra och gick inte över huvud taget och vilade.

Det var en mycket bra dag på det hela taget.

 

Igår, midsommardagen, levde vi på goda matrester. Och eftersom det envisades med att regna, först små korta skurar och sedan alltmer hopplöst ihållande, så satsade jag på att laga kläder. Fem jeans, ett annat par byxor, två tröjor och ett rejält antal trosor.

2 responses to “Det blev födelsedag och midsommar

  1. Pingback: Och så tar även detta år slut | Sanne skriver

  2. Pingback: Födelsedag | Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *