Krokar!

Det är två år sedan vi gjorde vid badrummet. (Okej, inte vi utan hantverkarna.) Ganska exakt två år sedan det var klart. Eller nästan klart. Så här skrev jag den 27 juni 2013:

Och så plötsligt står man där med ett nästan färdigt badrum.

En toalett som är inkopplad och går att använda.

Ett badkar, på plats, med avlopp och vatten.

Handfat och underskåp och spegelskåp.

Och en dörr som både går att stänga och låsa. Det har vi inte haft på de dryga tio år vi bott här.

Allt är inte klart; det fattas fortfarande några detaljer med elen (någon givare till golvvärmen och lite sånt). Vi har inte hunnit måla dörren. Det finns inga handdukskrokar och toapappershållare och sånt. (Det har vi sagt får ta lite tid, för vi måste hinna känna in vad vi vill ha och behöver.)  Golvvärmen får inte användas än på ett tag. Och det finns en hel del runtikringfix som ska göras sedan: sätta panel i hallen och skafferifarstun, måla golvet i hallen, få tillbaka massvis med saker tillbaka på plats i hall, farstu och källare. Den nya belysningen i källaren är inte på plats.

Hallen är fortfarande inte fixad.

Och krokar och sånt i badrummet har också dröjt. För vi skulle ta oss tid att känna efter var de skulle sitta. Och vi skulle hitta ”rätt” krokar. Och sedan skulle vi ringa hantverkarna och be dem sätta upp krokarna så att det blev rätt gjort och inte skadade våtrumsskikten.

Och eftersom det ju ändå fanns en anddukshängare, med några knoppar/krokar, och två ”knoppar” på den lilla duschväggen, och… tja, det har inte blivit. Vi har visserligen känt behovet, faktiskt, men det har inte blivit.

Men nu blev det. Och i någon mån var det väl den uppkomna situationen som fick oss att komma till skott. Med en person i hushållet som går på cellgiftsbehandlingar och är extra infektionskänslig så finns det goda skäl att kunna skilja ut vilken handduk som hör till vilken familjemedlem.

Idag vid lunch kom hantverkaren hit och satte upp. En kroklist för fem handdukar. En krok för kläder. Och en toapappershållare.

Jiha!

Innebär det att badrummet faktiskt är… klart?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *