Plötslig jordgubbsfrossa

Jag skulle gå ut och sätta på vattenspridaren tidigare ikväll. Det är torrt, och jag har tänkt ett antal dagar att jag ska sätta på vattenspridaren när det blir kväll, men sedan glömt det. Ikväll kom jag ihåg.

Men när jag kom ut till trädgårdslandet kom jag ihåg att det ju fanns mogna jordgubbar som nog borde plockas innan jag dränkte trdägårdslandet i vatten. Så jag hämtade en bunke och började plocka. Och plocka. Och plocka.

Det blev helt enkelt en himla massa. Jag vet inte exakt vilka mått de olika bunkarna var på, men det måste ha varit i alla fall fyra liter totalt?

Efter kvällsmaten ställde jag fram jordgubbar på bordet och sa till hela familjen att ni får äta precis hur mycket ni vill. Sedan frös jag in resten – totalt tre påsar. Och så blev det en liten skål kvar med ”de fula” (de där jag skurit bort lite) som fick socker på sig och står i kylen till frukost.

Till saken hör att jordgubbsodling knappast är något vi lagt krutet på. Jag tror vi köpt sex plamtor en gång i tiden, och fått några, men i övrigt har de skickat revor, som vi flyttat till nya ställen när de kommit där de inte ska, och så har vi gjort om det några gånger, och så har det blivit som det blivit, typ.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *