Spellista för graven?

När jag diskuterat gravsten med vänner så har flera personer nämnt möjligheten att ha en QR-kod på gravstenen, med länk till minnesbok.

Nej, en QR-kod på gravstenen är inte min grej. En gravsten ska vara tidlös och kunna stå sig ”i evigheter” (nåja). QR-koder må vara aktuellt nu, men det lär väl vara passé senast om ett decennium (troligen tidigigare)? Och även om inte kodsystemet i sig försvinner, så ska man väl liksom inte räkna med att webbsidor ligger kvar på samma ställe heller… Så nej, absolut inga QR-koder på gravstenen. Och inte länkning till någon minnesbok heller.

Men däremot slog tanken mig… att man skulle kunna ha en länk eller kod på en separat liten skylt till en spellista på spotify eller någon annanstans. En liten skylt som kan plockas bort när det känns inaktuellt eller länken/koden inte längre funkar. En spellista med lämplig musik för den som besöker älsklingens grav, som besökaren kan lyssna på i sina lurar eller så. Musik som sätter stämningen och låter besökaren få veta mer om vem älsklingen var.

Fast vad skulle man välja för musik? Skulle det vara en blandning av älsklingens favoritmusik? Något som får besökaren att småfnissa? Eller de taizésånger som sjöngs vid graven på begravningen? En spellista med dyster sorgelig musik? Eller det där musikprojektet hans vänner gjorde?

Äh, det är säkert ändå en alldeles för konstig idé?

3 responses to “Spellista för graven?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *