Fönsterfunderingar

Jag håller på att skrapa det fjärde av de tio fönster jag behöver till verandan. Fast jag funderar på om jag borde börja måla ett par av dem. För det finns inte riktigt plats att ha hur många fönster som helst på bra målningsplatser. Två fönster åt gången att måla är nog lagom.

Visserligen är de inte kittade än. Mamma har sagt hon kan hjälpa mig med det. Och hon är ju inte här nu. Men jag kan ju börja måla den andra sidan i vilket fall?

Då inser jag plötsligt att jag ju måste ha koll på det här med ut- och insida. För insidan ska vara vit och utsidan grön. Men det är den kittade som ska vara utåt?

Å andra sidan har ju en del av de fönster vi köpt nya varit vitgrundade runtom. Så det är ju inte värre än att jag målar vitt till att börja med. Kan ju alltid måla över.

Och innan konstruktionen är klar kommer jag ju ändå inte helt säkert veta vilka delar som hamnar hur och om “sidorna” ska vara gröna eller vita…

Nå. Jag kan ju skrapa klart fönster fyra innan jag börjar måla?

TILLÄGG en stund senare:

Fast om jag ska börja måla sidan utan kitt, så måste jag vända på fönstren, så att kittsidan kommer neråt. Och eftersom jag pillat bort så mycket kitt som möjligt så innebär det att rutorna kanske trillar loss?

Hur man än vänder fönstren har man problem åt nåt håll?

4 responses to “Fönsterfunderingar

 1. Jag läser din blogg och är full av beundran. Du ställer till kalas, renoverar och fixar i trädgården. Trots allt! Vilken hjälte du är som får så mycket gjort. Samtidigt som du gör ett sådant jättearbete med den svåra sorgen.

  • Kanske jobbar jag för lite med sorgen för tillfället? Jag vet inte. Men får ta det som det kommer, allt eftersom.

 2. Jag såg en smart ställning för fönster under målning på en annan blogg, tänkte på dig: http://www.annaneah.se/2016/07/malning-och-renovering-rond-2.html

  Jag tror inte att du behöver oroa dig jättemycket för att glasen ska lossna om du lägger fönstren upp-och-ner, så länge alla stift är kvar. Men för säkerhets skull kan du ju ha en skiva under istället för fritt på bockar?

  • Ska titta på blogglänken sedan.

   Och målningen av “mina” fönster sker i orangeriet, på långbordet. Så inget större fall för rutorna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *