Recension: Suzanne Vega-konsert i Malmö

Äsch, recension är nog att överdriva :-)

Men sammanfattningsvis, som du skulle ha uttryckt det: Tant kan fortfarande. Definitivt.

Suzanne Vega sjunger fortfarande fantastiskt. Hon är närvarande och avskalat briljant. Musikalisk och kompetent.

Hon är helt klart med och fyller lite av det där hålet jag skrev om förra året. (Även om hon inte är så gammal.)

Konserten innehöll en blandning av gammalt, skitgammalt, nyare och så nytt att det knappt riktigt finns än (album som kommer i oktober). Hon har ju en del år att plocka av, om man säger så. Vi fick både Caramel och Monkey in the middle.

När vi efter avslutande Luka och Tom’s Diner klappade in henne igen, körde hon först Liverpool – och sedan frågade hon om det var något särskilt vi faktiskt ville höra, och efter ett antal önskerop från publiken blev det att hon körde Blood makes noise. Och sedan ytterligare en låt.

Det var en bra konsert. Du skulle också ha tyckt det. Och jag kunde liksom höra dina glada tillrop och gillanden inom mig. Det gjorde ont. Det är ju så, allting trevligt och bra och underbart är förknippat med dig – och gör ont.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *