Allmän renoveringsstatus

I tisdags kväll, med stjärnklar natthimmel utanför ickefönstren, målade jag de fyra facken med pärlspont på insidan av verandan blå. Det ska bli två halvstora fack också sedan, men de är inte på plats ännu, för först måste fundamentet under åtgärdas med bruk och/eller tegel på något märkligt sätt (femtonspel igen…).

Igår var det som sagt var alldeles strålande väder. Det har visserligen varit fint hela veckan, men då har jag ju jobbat. Igår var det alldeles löjligt varmt. Jag hade hoppats på att hinna måla verandan utvändigt, men det hann jag inte. Å andra sidan var det plågsamt varmt faktiskt, kände jag när jag var ute och torkade av inför målning.

Idag skulle det inte heller regna. Det skulle bli sol. Så även idag skulle det gå bra att måla.

Prognoser är prognoser. Idag var luftfuktigheten av löjliga mått, marken dyngsur, betongtrappor genomsura, vatten som stod på träet på verandan och känslan av att det föll ut vatten ur luften – men regnade gjorde det inte. Riktigt tjock dimma, som vägrade ge med sig – det var en bra bit förbi lunch innan solen bröt igenom såpass att man kunde ana dess exsitens bortom tjockan – och sedan böjade det snart tätna igen.

Jag målade ändå – ha!

Jag har målat ett grönt utanpåvarv (mannen klättrade upp och tog det sista krångliga upp i spetsen ovanför trappan som är svårast att komma åt), och så har jag målat stolparna på insidan ljust ultramarinblåa ett varv.

Sedan var det dags för kvällsmat och legobygge.

One response to “Allmän renoveringsstatus

  1. Pingback: » Grön tomatchutney Sanne skriver

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *