Uppgradering och nyköp utan nyproduktion

Jag är lite nervös. För efter drygt sex år med den här datorn, inklusive uppdatering till större batteri och ett antal byten av operativsystem, så har jag nu insett att det är dags att ge upp. Den är för långsam. Den räcker inte till för de krav som ställs för att det ska funka att surfa med den. Den är så långsam att det tar flera minuter (många minuter) för den att lyckas ladda facebook eller twitter här hemma (nej, det är inte dålig uppkoppling) – och jag får ont i handlederna av att jag spänner mig när jag sitter och väntar på att det ska bli dags att klicka vidare. Jag håller till och med på att bli knäpp på att vänta på bokstäverna när jag skrver i ordbehandlingsprogrammet.

Det funkar inte.

Och den stora stationära gemensamma datorn är alltför ofta upptagen – vi är ju fyra i familjen. Så jag behöver ha en egen dator, inte bara för att jag vill ha en i väskan så att jag kan skriva på tåget, men också för att ha en möjlighet att komma åt en dator innan barnen somnat :-)

Så nu har jag beställt en ny dator. Ny som i ”begagnad”. Jag har letat reda på en dator via ett av de företag som säljer begagnade datorer via nätet. Så jag har inte sett och känt på datorn. Jag bara hoppas att det ska vara en dator jag kan trivas med vad gäller känsla i tangentbord, storlek och annat. (Min man, som kan datorer på mer teknisk nivå, har intygat att den tekniskt sett har vad jag behöver.)

Det blir en lite större den här gången. 12tums istället för 10tums. Fortfarande litet nog för att funka att bära rnt på var dag, men lite större än innan. Hoppas jag att jag tycker när jag fått den i min hand också.

One response to “Uppgradering och nyköp utan nyproduktion

  1. Pingback: Sanne skriver » Ny fast ändå gammal fast ändå ny

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *